Setmana per la Pau: Activitat a la plaça

Avui ,dissabte 12 de maig, ha tingut lloc a la plaça de la Vila de Sant Celoni la cloenda de la Setmana per la Pau. El tema d’enguany s’ha centrat en” l’Escolta activa” com a via per resoldre els conflictes que sorgeixen en la vida quotidiana. Al llarg de la setmana s’han portat a terme diferents activitats a les escoles del municipi, i la nostra, com sempre, ha tingut una activa participació en l’organització i desenvolupament de la jornada. Els més petits han reflexionat sobre el conte de la Caputxeta tot pintant el dibuix proposat. Els grups  de 4t, 5è i 6è de Primària han versionat el mateix conte, tot buscant un final d’entesa i consens entre els protagonistes. Els alumnes d’ESO han assistit als tallers d’Escolta activa dirigits pels monitors de l’Institut Carl Rogers i, a més, han elaborat uns grans murals on quedaven reflectits alguns dels conflictes que poden passar diàriament a la nostra societat.

Cal destacar la col.laboració d’un grup d’alumnes voluntàries  de 3r d’ESO : Júlia Llovera, Annabel Cabezas, Llibertat Boada, Marta Cot i Georgina Hernández , que han dinamitzat l’activitat “Com actuem davant dels conflictes quotidians?”en què han convidat  la gent del carrer a participar-hi.

La plaça ha quedat entapisssada  amb tots els treballs que petits i grans han fet a les escoles respectives durant aquests dies. L’objectiu de la CES (Coordinadora d’Entitats Solidàries) en  aquesta setmana ha estat valorar si l’ESCOLTA és una bona eina per solucionar conflictes i com, a partir d’una actitud conciliadora, la convivència és més fàcil i enriquidora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *