Proactiva Open Arms a Sant Celoni

Avui dissabte a la plaça de la Vila de Sant Celoni hem pogut escoltar l’experiència d’una de les voluntàries de Proactiva Open Arms que  ha compartit amb els assistents els inicis i l’evolució de l’organització.

Proactiva Open Arms és una organizació no gubernamental i sense  ànim de lucre que té com a missió principal  rescatar del mar als refugiats que arriben  a Europa fugint  de conflictes bèlics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim liderada per Òscar Camps. Ho sabem perquè n’hem sentit a parlar sovint.
L’organització es dedica  a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili en el Mar Egeu y Mediterrani Central, així  com a la denúncia de totes les injústicies que estan passant i que ningú explica.
Tot comença, ens han explicat, amb  unes fotos de nens ofegats  en una platja. I un grup de socorristes van decidir dedicar el seu esforç a fer el millor que sabien fer, salvar vides humanes. Des del 2015 han salvat al voltant de 60.000 vides a bord de 3 vaixells: l’Astral, Golfo Azurro i Open Arms i han hagut de lluitar contra les dificultats imposades per països europeus que, lluny de facilitar-los la feina, sovint els hi posen pals a les rodes. En els darrers temps, a més, estan patint una campanya de desprestigi ja que no sempre, es veu,  respectar els drets humans és una prioritat per als nostres governs.

La nostra ONG TUBAB  col.labora habitualment amb l’organització i així ho continuarem fent ja que és una manera d’aportar el nostre granet de sorra a aquesta gran injustícia que diàriament viuen centenars de persones fugint de l’infern de la guerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *