Xerrada PSF a 1r d’ESO

Aquest any  “Pallassos Sense Fronteres” celebra  25 anys de portar somriures a prop de 100 països en 450 expedicions, realitzant més de 7.000 actuacions i fer riure a més de 2 milions de persones afectades per conflictes bèl.lics o catàstrofes naturals arreu del món, I és per això que des d’Educació en Valors  ho hem volgut celebrar convidant a un membre de l’organització, Xavier Cortada, pare d’una alumna de 1r d’ESO, que ha compartit amb la classe la seva experiència en diferents camps de refugiats.

Ens ha explicat un munt de coses interessants i anècdotes que tenien com a protagonistes nens i nenes que pateixen situacions sovint dramàtiques ja sigui al Sàhara, Bòsnia, Colòmbia…  Les experiències compartides ens han fet reflexionar sobre la necessitat de valorar el que tenim i la necessitat de col.laborar en projectes que permetin construir un món una mica millor. Amb experiències com la del Xavier sabem que la solidaritat és ben viva.

Va ser el 26 de febrer de 1993 quan es va realitzar el primer espectacle de Pallassos Sense Fronteres a la localitat de Veli Joze a la península d’Ístria (actual Croacia) davant de nens i nenes que patien les conseqüències de la guerra que destruïa  l’antiga Iugoslàvia. Des d’aquell dia, les sabates gegants i els nassos vermells de Pallassos Sense Fronteres no han parat de repartir felicitat allà on han viatjat.

Diuen que els somriures i el riure tenen poders curatius, si més no, les mirades dels nens i nenes que reben la visita d’aquests artistes i voluntaris canvien per un instant i potser, aporten una mica d’esperança a les seves vides.

Felicitats PSF!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *