Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

El 30 de gener és El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP). Fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, el 1948, enguany fa 70 anys).

Des de l’Avet Roig ens hem sumat a aquesta iniciativa, fent el símbol de la pau amb tots els nens i nenes al pati de l’escola i llegint un missatge escrit pels joves d’ESO. A les aules també es va fer un treball amb tots els nens i nenes explicant els orígens i la importància de recordar i celebrar tots junts un dia com el d’avui.

Aquí en teniu algunes imatges…

 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *